pátek 3. května 2013

Kdo nakonec vyhrál v Ústí?

Byli jsme zvědaví, kdo nakonec ovládne závod v Ústí nad Labem. V Písku vyhrál Honza Wáwrů před Honzou Svobodou, ale v Ústí se mu nedařilo, a tak nakonec ani nevystoupil na stupně vítězů. Na ně vystoupil jako vítěz právě Honza Svoboda, kterému se velmi dařilo, na druhé metě stanul Zdeněk Maťha, který si tak o stupínek polepšil a na třetí místo dosáhnul Martin Roušal, který ve své letošní závodnické premiéře nezůstal nic dlužen svým loňským výkonům a opět potvrdil, že patří mezi velké naděje českého dřevorubeckého sportu. Cenu pro nejlepšího Sawmana, neboli nejlepšího muže s pilou, si odnesl celkový vítěz Honza Svoboda a nejlepším Axmanem, neboli mužem, co se celkově nejlépe oháněl sekerou, se stal Honza Holub. "Honzo, pořeš ještě hlavně ten Singlebuck a budeš vymetat stupně vítězů." Singlebuck je jednomužná pila známá v našich končinách jako břichatka nebo také jako "kapr", v tomto případě je dlouhá skoro 2 metry.




A takhle se před startem nasazuje do zářezu v kmeni a lubrikuje se.











A zde je v akci Leoš Klíma, který si s pilou velmi dobře rozumí a určitě by se chtěl na mistrovství ČR konaném v jeho kraji umístit co nejlépe.


















Samozřejmě, že i v Ústí své umění předvedl Martin Komárek, který Ústečákům ukázal, jak se přesekává kmen ve výšce. Zde se můžete podívat na detail kapes, které si vyseká do kmene pro prkna; po prvním vyleze na druhé, na němž potom balancuje při sekání.













Přes velmi chladné a sychravé počasí se přišlo podívat kolem stovky lidí, z nichž někteří si zasoutěžili v diváckých disciplínách, a všem patří velký dík.


A u našeho stánku si pak mnozí vyzkoušeli některé ze seker, které jsme nachystali. A tak kousky dřeva odskakovaly nejen na pódiu ...



Oblečení Snickers Workwear zaujalo řadu závodníků natolik, že si vybírají další kousky mimo to, co mají k dispozici v rámci partnerství mezi Timbersports a Hultafors Group.


A chybět nemohly ani nože, které zachycuje toto elegantní zátiší ... 





                                            
... už se těšíme na příští víkend do Sušice a Volar.                                   





Žádné komentáře:

Okomentovat