středa 29. května 2013

Plzeň Plaza

Kromě Natura Vivy se minulý týden v soboru také konal poslední kvalifikační závod na Mistrovství ČR v dřevorubeckých sportech. Proběhl tradičně v Plzni v amfiteátru za obchodním domem Plaza. Přes občasné přeháňky počasí přálo, a tak se mohlo na čtyři tisíce diváků podívat na zajímavý a důležitý závod ... a samozřejmě také na naše sekery, nože a oblečení.

Před závodem jsme si trochu vyzkoušeli stabilitu terče na házení sekerou, protože jsme měli za stánkem pěkný trávník. Připojil se i Martin Roušal, který prý už dva roky neházel. Ale jak vidno, kdo má za sebou pořádnou průpravu a na kontě tisíce hodů, nemá ani po dvou letech nejmenší problém se dobře trefit, že Martine? :)



Stánek jsme měli na výborném místě a rozhodně měl čím zaujmout pozornost kolemjdoucích ...




... kteří se shlukovali, prohlíželi, poslouchali, zkoušeli si, nebo rovnou pořizovali to, co je oslovilo.


Naše zkušební místečko, kde také létaly třísky; sice menší než na pódiu, ale bylo vidět, že mnozí si rádi dobré sekery vyzkouší naostro ... a často se podivují, jak snadno se dá sekat nebo štípat a že to je také docela dobrá zábava.


Během závodu se lidé mačkali v zaplněném amfiteátru ... 



.... aby sledovali, kdo vyhraje. A nebyl to nikdo z horkých favoritů (kteří si snad už šetří síly na mistrovství), nýbrž Zdeněk Maťha, který tak letos vyhrál už druhý závod, čímž se sám stává favoritem a my mu gratulujeme. V závěsu za ním skončili Martin Roušal (určitě mu pomohlo ranní házení sekerou :) a Aleš Svoboda, jenž si tak připsal další umístění na stupních vítězů. Aleš se navíc začíná profilovat jako prvotřídní sekerník, protože při absenci Honzy Holuba všechny překonal. U pil šlo v čele o velmi vyrovnané výkony, a tak musely rozhodnout až tisíciny vteřiny; o pár tisícin pily vyhrál Honza Kamír před Martinem Roušalem. Super výkony!

Ke konci závodů nás poctil návštěvou také mistr someliér pan Rauš, který před každým závodem provádí zahajovací sabráž stylově sekerou. Jeho vynikající vína si už našla celou řadu vyznavačů (a není divu).


Jsme rádi, že jsme mohli být zase v Plzni a těšíme se na mistrovství, které už je za pár dní!


Žádné komentáře:

Okomentovat