středa 15. května 2013

Vichřice v Sušici

Po náročném dni ve Volarech jsme si výborně odpočinuli uprostřed šumavských lesů v parádní chalupě, kde jsme se mohli usušit a ohřát.


Ráno vše vypadalo nádherně a zdálo se, že déšť si dá pro dnešek pokoj. Po příjezdu do Sušice jsme na náměstí postavili náš z předešlého dne ještě mokrý stánek a připravili vše k prezentaci.



Kdyby vás zajímalo, co se to tam ve stánku schovává za špalík na trojnožce a připomíná terč, tak to je opravdu terč. Terč na házení sekerou.



 A sekera na házení je tato: 




Ale dá se s ní i velmi dobře sekat:




Připraveny samozřejmě byly i pracovní oděvy Snickers Workwear ...



... které jsme museli odpoledne urychleně poklidit, protože se během závodu přihnala vichřice s prudkými poryvy větru. A protože jsme museli vehementně s pomocí návštěvníků hájit stánek, aby neodletěl, nebyl ani čas na nějaké focení ... 

Vichřice přerušila i samotný závod Timbersports, který nakonec po nějaké době pokračoval a velice zajímavě se vyvíjel. 

V pořadí totiž také došlo k jakési vichřici, protože poprvé vyhrál Zdeněk Maťha před Honzou Svobodou a Martinem Roušalem. Zdeněk propadl po vyhlášení výsledků nadšení z úspěchu natolik, že sektem pokropil všechny kolem :)

Nejlepším Axemanem neboli nejlepším mužem se sekerou se stal opět Honza Holub. S pilou si tentokrát nejlépe rozuměl Zdeněk Maťha, který se stal tedy i nejlepším Sawmanem. Gratulujeme! 


Reportáž ze závodu přinesla i Česká televize


Už tuto sobotu se koná další kvalifikační závod, tentokráte v Třebíči, kam váš srdečně zveme. V prakticky domácím prostředí bude soutěžit Leoš Klíma a jsme zvědavi, jestli se mu podaří dostat se na stupně vítězů. 
A zde je ještě oficiální pozvánka: 


Tak tedy na viděnou!

Žádné komentáře:

Okomentovat