úterý 21. května 2013

Třebíč

Po příjezdu do Třebíče Boroviny jsme pojali podezření, že to bude závod v duchu "národ sobě", protože to bylo místo poněkud stranou a celé dopoledne jsme sledovali jen dokonalé liduprázdno. Ovšem prvnotní zdání nás jednoduše oklamalo; těsně před začátkem závodu se jako mávnutím kouzelného proutku celé prostranství před pódiem zaplnilo desítkami lidí a další nadále přicházeli.



Stánek jsme měli důkladně připravený, takže se stal lákadlem pro spoustu lidí, včetně dětí, významných partnerů a závodníků.






Tentokrát jsme pro návštěvníky připravili novou ukázku používání tesařské sekery, s níž jsme otesali kus kmene břízy ...



... každého udivovalo, jak hladce se dá opracovat dřevo ostrou sekerou.

Celkově zavládla velmi příjemná atmosféra, jak ostatně vidět na tomto snímku:



Skvělé také bylo, že kluci od Stihlu připravili pro děti vyžití nad rámec obvyklých dětských soutěží.



A k samotnému závodu: vítězem se stal Honza Svoboda před Martinem Roušalem a Alešem Svobodou. Nejlepším mužem se sekerou se opět! stal Honza Holub, který svými výkony snad přispěje k tomu, že se zavede zvláštní ocenění Sekerník roku :) S pilou si zase nejlépe rozuměl Honza Svoboda, který je zatím nejžhavějším kandidátem na to, že bude na mistrovství startovat s číslem jedna. Rozhodnout ovšem ještě může poslední kvalifikační závod, který se koná tuto sobotu, tedy 25.5. v amfiteátru plzeňského centra Plaza, kam vás srdečně zveme.

Ještě odkaz na krátkou reportáž Třebíčského deníku:

Třebíčský deník 

Tak v Plzni na viděnou! 

Žádné komentáře:

Okomentovat