úterý 23. dubna 2013

Vítězem ....

... 1. kvalifikačního závodu v Písku se stal ...
Ale pěkně popořadě. Na Velké náměstí v Písku jsme dorazili asi 3 hodiny před samotným závodem, abychom STIHLi postavit stánek a připravit naše sekery, nože a pracovní oblečení pro prezentaci. Počasí přálo, a tak se začali trousit první zájemci mnohem dříve, než měl samotný závod začít.

 





U našeho stánku si letos určitě všimnete změny co do velikosti
i vybavení; začali jsme vozit
také dřevo a špalek, na kterém budeme naše sekery předvádět také prakticky. A když si budete chtít svou vytipovanou sekerku vyzkoušet, budete mít možnost, kterou už ostatně někteří z Písečanů využili.




Ale už k samotnému závodu. Stručně řečeno 1. závod zcela ovládl Honza Wáwrů, který zvítězil nejen celkově, ale také si odnesl ceny za nejlepšího závodníka se sekerou i s pilou. Na druhém místě skončil sedminásobný mistr ČR Honza Svoboda a na třetím Zdeněk Maťha, kterého, jak vidno, už opravdu nebaví nosit přezdívku "bramborák" za věčně 4. místo. Všem gratulujeme!



Celý závod navíc, jako ostatně pokaždé, okořenil vicemistr světa Martin Komárek, který předvedl královskou disciplínu dřevorubeckých sportů, a sice springboard neboli přesekávání kmene ve výšce. Vloni na mistrovství světa v USA Martin tuto disciplínu dokonce vyhrál a stal se tak úřadujícím mistrem světa ve springboardu!



Nakonec ještě předvedl, jak řeže extrémně silná motorová pila hot saw, která má sílu 62 koní. Říká se jí Formule 1 mezi pilami a také tak řve :)


No a ceny od zástupce společnosti Snickers Workwear v ČR předávala tradičně obchodní manažerka Jarka:



Těšíme se na další závod, který se koná v Ústí nad Labem v sobotu 27.4. Kdo vyhraje tentokrát? Budou se zase o prvenství přetahovat Honza Wáwrů s Honzou Svobodou nebo vystoupí na nejvyšší stupínek někdo úplně jiný?

Žádné komentáře:

Okomentovat