středa 21. srpna 2013

Konec světa

nebojte, nejde o další z marných apokalyptických filmů, ale o Konec světa v Račím údolí, kde se minulou sobotu konal 6. ročník Javornického dřevorubce:



Je to takové pěkné místo za Javorníkem, kam se jezdí na rekreaci a kde se na druhé straně od silničky rozprostírá travnatá rovinka jako stvořená pro ... třeba ukázku Timbersportu nebo soutěž v hodu sekerou.



Když bylo skoro vše připraveno, rovinka se dvakrát zachvěla; to když dělostřelecká baterie skládající se z jednoho kanónu vystřelila a zahájila tak pestrý den, na který budou mnozí ještě dlouho vzpomínat.


Pak už se rozběhl program, který připravil a po celý den řídil Franta Vitásek, jemuž patří dík a obdiv za to, co všechno dokázal stíhat.



Zde komentuje soutěž v hodu oboustrannou sekerou, a jeho hlas posléze uvedl i ukázku dřevorubeckých sportů Timbersport.


Sám se pak pustil i do vyřezávání zajímavé plastiky ...



... při kteréžto činnosti jej se zájmem sledovali ostatní dřevosochaři.


Když skončila druhá část ukázky dřevorubeckých sportů, v níž vedle Martina Komárka vystoupili Honza Svoboda a René Skalický ...


... nahrnula se k našemu stánku spousta lidí ...


... aby se podívala na naše nože, sekery a pracovní oblečení.

Když nápor poněkud polevil, zastavil se u nás také jeden tatík se dvěma cácorkama, které si evidentně oblíbili místní nealko dne, a sice malinovku:


(Tak holky a jste tu, jak jsme vám slíbili.)

Nakonec jsme se ještě podívali do tábora Račí údolí, které je pěkně dekorováno dřevěnými plastikami, jež povětšinou vyrobil právě Franta Vitásek:




Takže další skvělá akce, super lidi a nádherný den. Na 7. ročník se už těšíme! Všem patří velký dík.





Žádné komentáře:

Okomentovat