středa 14. srpna 2013

Jak bylo ve Frenštátu

Do Frenštátu jsme se těšili, protože se na Svátku dřeva měla uskutečnit jak dřevorubecká soutěž Husqvarny, tak show Timbersportu, a taky se na místě konání měla sejít spousta lidí. Leč návštěvníky zřejmě trochu odradil drobný déšť, který se vytrvale snášel na naše hlavy více než půl dne. I proto timbershow proběhla jen jednou, avšak dřevorubecká soutěž šla podle plánu bez ohledu na nepřízeň počasí i počet diváků. Když se odpoledne trochu vyčasilo, přišlo i poměrně dost lidí, kteří zaplnili lavičky před pódiem, aby se podívali na sekání pořádnými sekerami a řezání pilami v podání kluků pod vedením mistra ČR v Timbersportu Honzy Svobody.
Návštěvníci se ale mohli i aktivně zapojit do některých činností a soutěží, které pro ně organizátoři Svátku dřeva připravili. A tak počasí nepočasí, odpoledne se rozhodně všichni dobře bavili a na závěr se zaposlouchali do písniček sourozenců Ulrychových a skupiny Javory Beat.


Nikde nikdo, prší, v novinách zas mlží.


Mikina Snickers pomohla jednomu z řezbářů udržet se v teple a suchu.


"A s tou vikingskou sekerou se také hází? Ta je tak krásná, že bych si ji pověsila na zeď."


Dopoledne zel nejen amfiteátr na Horečkách prázdnotou.


"V té mikině bude ta lavica hotová raz dva."


Stánek jsme si postavili mezi amfiteátrem a dřevorubeckou arénou.


"Kamarád říkal, že to jsou dobré nože, tak si vezmu tyto dva."


Standa Berkovec, který moderoval dřevorubeckou soutěž, se přišel podívat, co máme na stánku nového, a protože máme nově dvouvrstvý brousek na sekery, tak si jej se zájmem prohlížel.


A zde je Standa Berkovec v akci společně s Jirkou Vorlíčkem, který jako hlavní rozhodčí výkony soutěžících nejen posuzoval, ale také komentoval.


Ve finále dřevorubecké soutěže došlo tradičně i na disciplínu v hodu oboustrannou sekerou.


Později odpoledne se začaly zaplňovat lavičky před připraveným pódiem, na němž své umění předvedli kluci z Timbersportu. Bylo nač se dívat, a tak se hodně diváků nechalo unést natolik, že se nadšeně přihlásilo do soutěží, které kluci připravili. Nejvíce dalo zabrat řezání jednomužnou pilou břichtakou.


Po vyhlášení výsledků dřevorubecké soutěže už nezbývalo než sbalit všechno zase do auta.
To ale nebránilo zájemcům na našem stánku vyzkoušet si sekery nebo kalač ...



... anebo si prohlédnout i další hultaforsky mimo "vikingské" oboustranné sekery :)



Kromě seker a nožů Hultafors samozřejmě zaujaly i pracovní oděvy Snickers, a když si někdo koupí pěknou košili z materiálu RipStop, je třeba to oslavit ...








Závěrečná projížďka na koni udělala definitivní tečku za Svátkem dřeva ve Frenštátě ... tedy alespoň pro tohodle kluka.


I přes nepřízeň počasí se Svátek dřeva vyvedl, protože se sešli skvělí lidé v nádherném prostředí Beskyd, které si dokáží podmanit srdce každého milovníka přírody. Velký dík patří všem a hlavnímu organizátorovi Marianu Žárskému zvlášť:


Za rok na Horečkách na shledanou!


Žádné komentáře:

Okomentovat