středa 2. července 2014

Ohrada

Národní myslivecké slavnosti na zámečku Ohrada u Hluboké nad Vltavou patří k těm nejkrásnějším mysliveckým akcím, a to zejména díky místu, kde probíhají; zámek s expozicí Národního zemědělského muzea a jeho okolí nabízí příjemnou komorní atmosféru, třebaže jeho areál a přilehlé plochy jsou poměrně velké. Kromě mistrovství vábičů jelenů proběhla i velkolepá přehlídka práce sokolníků, kteří návštěvníkům ukázali i pro nás dost netypické dravce, jako je sup, orel bělohlavý a další. Rovněž sledovat výcvik sov se nepovede každý den.
Jelikož panovalo nádherné, až velmi teplé počasí, sešlo se opravdu hodně lidí, kterým zpestřovala pobyt i dudácká kapela. Zkrátka si na své přišli, když vezmu v potaz i obrovskou nabídku jídel a pochutin, úplně všichni; od dětí až po dámy a pány v nejlepším věku :)

My jsme kromě našeho standardu přivezli i desku na házení sekerou, kterou jsme "metali" na cíl zejména zkraje a na konci celého dne, protože mezitím se ve stínu staletých dubů sešlo až příliš návštěvníků na to, abychom mohli zajistit dostatečnou bezpečnost. Věřím, že se naše ukázka líbila a že "ty fotky" dobře vyšly ...



Hultaforska úplně vlevo je dobře známá trempingovka, kterou si z Ohrady odvezl jeden hoch za vysvědčení; má opravdu skvělou babičku, která mu ji za odměnu koupila :)


 Stojan se vzorky oblečení Snickers Workwear.




Přijel i kamarád Jirka Nekola se svými sochami ...

 ... a s novou parádní lavičkou.


Orlům bylo taky horko :)



Z pódia na nádvoří seznamovali zástupci ČMMJ o své činnosti a aktivitách. Nechyběli samozřejmě ani trubači.


 Nádvoří zámku se postupně plnilo, a slunko zvolna začínalo pracovat na plné obrátky ... 


Na závěr nezbývá než poděkovat organizátorům za skvělou práci a návštěvníkům za zájem o naše sekery, nože a oblečení. Ať vám sekery dobře sekají a nože čistě řežou! Příště zase na viděnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat