středa 30. července 2014

Čas letí

opravdu rychle ... jakoby akce v Peci byla teprve před pár dny, a ono je to už pár týdnů. Tak připojím alespoň několik odkazů a fotek, a dodám, že i přes to vedro to bylo super. V sobotu proběhla dřevorubecká soutěž o pohár LST a kvalifikační závod v hodu oboustrannou sekerou, zatímco v neděli se ukázali koňáci se svými miláčky v Podčerchovské rozporce, a vyhrál domácí soutěžící! To bylo radosti.
Skvělá organizace, nádherné prostředí podčerchovska, vstupní brány do Českého lesa, víkendová pohoda, zajímavé soutěžní okamžiky a hodně radosti z nových nožů (že jo, kluci :). Takové byly letošní Dřevorubecké slavnosti v Peci.



Stánek Na růžku :)



Ta dvoubřitá sekera "... už není." :) Vydala se k jednomu pánovi na házení. Určitě vydrží víc, než ta matonka z reklamy "už není".



Pozor, padá strom ... ale kam? No přece na balonek, což je za plný počet bodů.


Předcházelo tomu ovšem přesné podříznutí kmene.


Uvítací brána zvala návštěvníky ...



... kteří záhy zaplnili všechny lavičky.


Jediná zástupkyně něžného pohlaví v Podčerchovské rozporce nakonec našla jen dva přemožitele a skončila na fantastickém 3. místě, přičemž za sebou nechala spoustu dalších závodníků.


Rozporku v jednozpřeží letos vyhrál domácí Zbyněk Weninger, který už čeká na vyhlášení výsledků.


Lucie Kotalová si prohlíží medaili za třetí místo.


Před závodem se soutěžící seznamovali s tratí, na níž je čekalo 13 přkážek simulujících činnosti v terénu při stahování dřeva.


A tady je šťastný výherce dřevorubecké soutěže o pohár LST František Zedníček při přebírání cen: "...jak to mám sakra pobrat?" :)

Už se těšíme na příští, jubilejní 10. ročník Dřevorubeckých slavností v Peci.

Nějaké fotky najdete
tady 
tady
nebo tady






Žádné komentáře:

Okomentovat