pondělí 9. července 2018

Peclíčko

Minulou sobotu se konaly už tradiční dřevorubecké závody v Peci pod Čerchovem, kam se sjíždí každoročně lesáčtí borci z okolí, aby poměřili svoje síly v několika disciplínách, z nichž některé figurují i na seznamu disciplín mistrovství světa, které letos proběhne v norském Lillehammeru.

Letos vyhrál poměrně přesvědčivě místní Zbyněk Weninger, který v průběhu let už poladil svoje dovednosti natolik, že by mu snad už mohla i vyjít kvalifikace na MS a v příštím roce si zazávodit s mezinárodní elitou.

Závod jako takový měl strhující tempo, které usměrňoval rozhodčí a moderátor v jedné osobě, a sice Jirka Vorlíček, který nás v minulosti několikrát jakožto vítěz MČR v práci s motorovou pilou reprezentoval i na MS.

Proč Peclíčko? Dopoledne jsme si říkali, že počasí přeje, ale odpoledne přišel docela slušný žár, takové malé peklíčko, no a protože v Peci, tak logicky Peclíčko :)

Rádi jsme se na tomto podniku podíleli cenami pro vítěze a celkovou atmosféru jsme podporovali jak jinak, než ukázkou hultaforsek, které podpořil opět kolega Pfanner :)
Z naší strany patří díky pořadatelům, blahopřání vítězům a přání pěkných zážitků s hultaforskami novým majitelům. Za rok opět v Peci na viděnou!

No a další fotky budou výhledově v galerii obce.













"Ochozy" zejí zatím prázdnotou ... 



... "ochozy" už zejí plnotou. 

 

Další návštěvníci plní plochu kolem závodiště ze všech stran. 





V cíli, ale ještě zbývá kácení na přesnost a odvětvování. 

Žádné komentáře:

Okomentovat