čtvrtek 11. května 2017

Přes Ostravu do Prlova

Do Prlova Hultaforsky protentokrát dorazily přes Ostravu, kde jsme se zúčastnili prezentačního dne pro veřejnost v prostorách firmy Dřevotrust. Spousta lidí si tak mohla prohlédnout a "osahat" nejen sekerky a nože, ale také další nářadí značky Hultafors. Prima den končil už odpoledne, a tak nezbývalo než sbalit věci a přichystat se na přesun do Prlova, neboli z kraje razovitého do kraje rázovitějšího.
Prlovský drvař se konal opět u tamního obecního úřadu, kde se proti sobě postavili jak amatérští, tak profi dřevorubci ve standardních disciplínách práce s motorovou pilou.
Od rána měli všichni napilno, protože závodníků se sjelo opravdu dost, a to nejen českých a moravských, ale také slovenských.
Perfektní organizaci potřadatelů ale nemohlo nic narušit a popravdě, ty lidi snad mysleli opravdu úplně na všechno :) ... a za to jim patří obdiv a poděkování.
A kdo vlastně vyhrál? No přeci všici, kteří se závodu zúčastnili!  I když ano, někdo ten pohár v závěru převzal a s ním i jednu Hultaforsku.
Takže za rok zase v Prlově.







Sice pršelo, ale jakmile se v ostravském Dřevotrustu otevřela brána, už se lidi stáli ve frontě, aby se zaregistrovali

Stánek v Prlově už stojí.








Vnitřek přívěsu Oregonu.


Chvíle před další disciplínou - odvětvováním.

Jeden pán z Husqvarny je také nadšený sběratel historických pil, tak jich několik přivezl ukázat.

Všechny jsou funkční.


Jízdu koňským povozem uvítaly jako zpestření hlavně děti.

Je konec a diváci čekají na rozhodčí, kteří zatím sčítají body.  Za chvíli se všichni přesunou pod stany, aby nezmokli. Déšť počkal až do vyhlašování výsledků :)





Žádné komentáře:

Okomentovat