neděle 21. srpna 2016

Sobota ve Volarech

minulou sobotu se konal v rámci Volarských slavností dřeva komorní závod českých sportovních dřevorubců z Eurojacku, na který se přišli podívat snad všichni návštěvníci slavností, aby shlédli zápolení ostřílených borců anebo se i sami zapojili do diváckých soutěží.
Nejvíce emocí vyvolaly sekací disciplíny, kdy se závodníci oháněli velkými sekerami ve snaze co nejrychleji přesekat ležící nebo stojící špalek. Na prudkém slunci ze sebe museli závodníci vydat hodně sil, což diváci odměnili bouřlivým potleskem.
Slovem provázel Jindra Pražák, který se ale do závodu rovněž zapojoval, za což sklidil velké uznání, protože stíhal jak sekat a řezat, tak i mluvit, a pravda, někdy hodně zadýchaně. Obdiv si vysloužili nicméně všichni závodníci a zejména Aleš Svoboda, když svou sekerou špalky doslova drtil.
Věcné ceny soutěžícím na závěr rozdala starostka města Volar paní Martina Pospíšilová a vyslovila přání, aby se závod Eurojacku ve Volarech napřesrok zase uskutečnil.
Byli jsme rádi, že Hultaforsky mohly dotvořit dřevorubecký zážitek ze sobotního dne a doufáme, že budou novým majitelům dobře sloužit. Velký dík samozřejmě patří organizátorům celé akce.





















Po skončení Eurojacku se konala níže na náměstí ještě další soutěž, v níž asi nejzajímavější disciplína byla lezení kládu.

Diváci s napětím čekali na výkony další soutěžících...

Žádné komentáře:

Okomentovat