sobota 4. června 2016

Lesáci a myslivci v červnu

Příští měsíc budou mít lesáci, myslivci a dřevorubci napilno a stejně tak i Hultaforsky. Aneb tímto vás zveme na několik zajímavých akcí, které jsou zaměřené nejen pro zainteresované lidi, ale pro všechny, včetně dětí, a kterých se rovněž účastníme.
Za týden, 11.6. pořádají Vojenské lesy a statky ve spolupráci s Armádou ČR akci nazvanou Les, myslivost a kůň na Libavé, tedy ano, ve vojenském újezdu Libavá, konkrétně v Heřmánkách kousek od Potštátu. Od 8.00 čeká všechny příchozí bohatý, místy až nabitý program, který pořadatelé připravili.


Další akce, rovněž pořádaná Vojenskými lesy a statky, se bude konat necelý týden poté, ve dnech 17. a 18. 6., a sice na Skelné huti u Mimoně.  Letos proběhne jubilejní, již 40. Lesnický den v Ralsku. 17. začíná Mistrovství ČR v práci s motorovou pilou a v hodu oboustrannou sekerou, další den soutěž pokračuje a současně bude v celém areálu probíhat doprovodný program a ukázky lesní techniky pro širokou veřejnost. Na Skelné huti tedy můžete strávit na zážitky bohatou sobotu klidně s celou rodinou.


Červen vyvrcholí Národními mysliveckými slavnostmi v loveckém zámku Ohrada u Hluboké nad Vltavou. V sobotu 25. 6. budou navíc přístupné expozice Národního zemědělské muzea v Ohradě a z doprovodného programu si jistě každý vybere. Hultaforsky budou tradičně k prohlédnutí v aleji před zámkem kousek od sokolníků.


Žádné komentáře:

Okomentovat