úterý 17. června 2014

Eurojack v Jihlavě

proběhnul za příjemného červnového počasí v amfiteátru Heulos a rozhodně bylo nač se dívat. Po sobotní kvalifikaci se v neděli konal hlavní závod, v němž zabojoval i český zástupce David Síla, který nakonec skončil jen o několik bodů druhý za Rakušanem Arminem Kuglerem, jehož přijel podpořit velmi početný dav z jeho rodné země. No, co si budeme povídat, přijel mu fandit celý autobus fanoušků s několika vlajkonoši :)

Davidovi zase fandili všichni ostatní, co přišli, a tak bojoval ze všech sil, aby se za povzbuzování v konkurenci dalších závodníků z Německa, Švýcarska a Švédska prosadil. Gratulujeme a těšíme se na příští závod; v Jihlavě by příští rok mělo poprvé v historii soutěže proběhnout finále celé série Eurojacku. Dík patří také pořadatelům za skvělou organizaci, a neúnavným točičům piva z malých pivovarů, kteří sobotní odpoledne a podvečer zpřijemňovali.

Reportáž přinesl Jihlavský deník a pěkné fotogalerie ze závodu si můžete prohlédnout zde anebo zde a další aktuality jednoduše tady.

Jinak tento pátek bude vysílat sestřih závodu česká televize, která na odkazované stránce nabízí i svou reportáž z minulého roku. Hezkou podívanou!

My jsme přivezli náš klasický stánek s hultaforskami a oděvy Snickers.




Ráno před závodem byl ještě klid ...



... ale záhy se lidé z realizačního týmu pustili do příprav na závod, aby se následně mohlo představit všech devatenáct závodníků.



Návštěvníky asi nejvíce upoutala disciplína "springboard", tedy přesekávání kmene ve výšce.





Je to opravdu velice náročné balancovat ve výšce téměř tří metrů nad zemí na úzkém prkně a ještě přesekávat špalek ...

  




Závěrečné vyhlašovaní celkového vítěze bylo hodně emotivní :)

A vítěz Armin Kugler si odvezl do Rakouska jako jednu z cen také dvoubřitou sekeru (značně politou pivem), se kterou bude moci trénovat házení na další závody ...

... a nebude sám, protože si další dvě koupili jeho kolegové. Takže do Rakouska nakonec odcestovaly 3 házecí hultaforsky (v doprovodu několika trekingovek), a jistě tam budou prokazovat dobrou službu.

 A ještě jedna zajímavost: Eurojack není jen pro chlapy, jak ukazuje tato křehká dívčina ze Švýcarska!


Do finále sice nepostoupila, ale zejména se sekerou to opravdu umí!

Na viděnou příště, nebo na další akci.

Žádné komentáře:

Okomentovat