pondělí 4. února 2013

Loni

V loňském roce vznikla zajímavá spolupráce mezi značkami Stihl Timbersports a Hultafors/Snickers, tedy mezi sportovním dřevorubectvím a pracovním oblečením s doplňky. Strůjci tohoto počinu jsou dva profíci na slovo vzatí, dřevorubecký vicemistr světa pan Martin Komárek a obchodní manažerka paní Jaroslava Vašková.
Jelikož proběhla řada parádních akcí, vznikl nápad, že by stálo za to je i trochu dokumentovat a současně předem upozorňovat na plánované.
Vše začalo závody v Nepomuku a v Písku loni na jaře. Pak následovala šňůra dalších závodů a akcí, na něž jsme byli přizváni.




Náš stánek v Milevsku. Pršelo celej den, ale nálada byla super. Kromě toho, že si lidé zpod deštníků prohlíželi sekery, pracovní oblečení a nože, pan Komárek mimo rámec soutěžení vyřezal pilou krásnou sochu, která byla následně vydražena a vybrané peníze převzala matka jednoho postiženého hocha. 












Pan vinař Rauš některé akce doplňoval svým lahodným mokem a několikrát předvedl i raritu, kterou jsme nazvali sekeráží. Co to je? Sabráž asi znáte, to je když se šampus otevírá pomocí šavle, ale pan Rauš tuto techniku stylově předvedl se sekerou. Když už Timbersports, kde se kluci ohánějí sekerami, tak proč ne, že ano? ...










Na Lesnickém dnu v Ralsku bylo dobře; ředitel vojenských lesů objednal dobré počasí a to se mu prostě muselo podvolit...
... a tak se lidé museli při sledování soutěží a při prohlídce myslivecké výstavky neustále občerstvovat.










Martin Komárek sleduje, jak Leoš Klíma (jeden z deseti nejlepších dřevorubců v ČR) dívence na Lesnickém dnu v Ralsku odpovídá :)










Jeden ze soutěžících na Hamerské sekeře vyřezává motorovou pilou dřevěný řetěz, který byl následně vydražen. Akci tradičně moderoval velký příznivec seker a dřevorubeckého sportu Standa Berkovec, který nás pozval. Skvělý zážitek Stando, děkujeme.









Kluci z Javorníku chtěli původně nějaký nože, ale balónky byly přeci jen vzhledem k jejich věku bezpečnější. Tak kluci, snad příště!











V Mysliveckém pavilonu na veletrhu Země živitelka. Timbersports show se konala jen jeden den, ale my zůstali po celou dobu veletrhu. Návštěvníci si mohli prohlédnout pracovní oblečení Snickers a sekery a nože Hultafors. Díky všem za návštěvu našeho stánku a za pozitivní ohlasy.















Martin Komárek vystupoval se svým dřevorubeckým týmem na plzeňských Machrech roku. A my jsme se mohli po postavení prezentačního stánku mimo jiné také podívat, jak to jde klukům z učilišť u přistavených ponků. Ti zase později zírali na Komárkovy dovednosti, když přesekával kmen upevněný tři metry nad zemí. Asi si říkali, že to je taky machr :)













Pohár LČR se konal v amfiteátru v Ústí nad Labem. Počasí přálo, a tak si díváci mohli vychutnat celou show ...










 .... a navštívit náš stánek; zcela nejvíc se těšily pozornosti štípací sekery a zelené kalhoty z Dura Twillu. Zelená barva lesákům evidentně vyhovuje a Dura Twill je na nošení velice příjemný materiál, ze kterého snadno oklepete piliny i kapky vody.











V Hejnicích se konal tradiční Hejnický dřevorubec, v jehož rámci předvedl své umění i Martin Komárek se svým týmem. Na obrázku dole vpravo vidíte několik hultaforsek, které se tak dostaly i do tohoto malebného koutu ČR nedaleko Raspenavy.






Nový roll-up pro sezónu 2013


Žádné komentáře:

Okomentovat